Hlavní přednosti asfaltového chodníku

Plánujete ve vaší obci realizaci nových chodníků? Asfalt je pro vás řešením jako stvořeným. Desítky let prověřily tento materiál jakožto ideální nejen pro silnice a cesty, ale také pro chodníky. 

Asfaltové chodníky nekloužou, tlumí nárazy, snadno se opravují i čistí, mají jednolitý povrch a příjemně se po nich chodí. Níže najdete sepsané i další argumenty, které jednoznačně hovoří pro asfalt coby materiál toho nejlepšího chodníku. 

Asfalt je cenově výhodný 

Asfaltový chodník má nejen nízké pořizovací náklady, ale i náklady na údržbu. Jelikož je hladký, snadno se z něj v zimě odstraňuje sníh a námraza. Navíc dlouho vydrží a jakožto materiál je 100% recyklovatelný. 

Bude rychle hotovo 

Konstrukce asfaltového chodníku je v průměru až 10× rychlejší než konstrukce chodníku z betonu. Asfalt navíc nevyžaduje téměř žádnou časovou prodlevu pro usazení: obyvatelé vaší obce jej tedy budou moci začít využívat téměř ihned po pokládce. 

V budoucnu postačí jen drobné opravy 

Jelikož je asfalt do značné míry flexibilní, nepraská a neláme se tak jako jiné materiály. Je rovněž voděodolný a nestane se vám ani to, že by skrz něj prorostla tráva nebo plevel. Pokud by se časem chodník na pár místech poničil, nebo se vytvořily louže, stačí tato místa jen lokálně opravit a chodník se zase může využívat. 

Chodník, který něco vydrží 

Asfaltový chodník vydrží bez úhony i vysokou frekvenci chodců, maminek s kočárky a dětí na odrážedlech či kolečkových bruslích. S asfaltovým chodníkem zkrátka nešlápnete vedle. 

Zeptejte se nás nezávazně na cenu! 

Máte zájem o naše služby?

Napište nám